Kuharica Lara i kuhar Nisvet u kuhinji matične škole svakog dana vrijedno pripremaju marendu i ručak za učenike naše škole. Za učenike područne škole organiziran je prijevoz obroka svakog dana iz matične škole.
Prehrana u šk. god. 2021./22.
Školska marenda organizira se: za razrednu nastavu nakon 2. školskog sata (9:35 do 9:50), a za predmetnu nastavu nakon 3. školskog sata (10:25 do 10:40). Odvija se prema rasporedu u tjednu:
- ponedjeljak: kuhana marenda u blagovaoni: 1., 2., 5. i 6. razred, ostali razredi suha marenda (sendvič, voćka, pojedinačno umotanih u salvetu i foliju, jogurt ili napitak u pakiranju; u razredu ili dvorištu škole)
- utorak: kuhana marenda u blagovaoni: 3., 4., 7. i 8. razred, ostali razredi suha marenda (sendvič, voćka, pojedinačno umotanih u salvetu i foliju, jogurt ili napitak u pakiranju; u razredu ili dvorištu škole)
- srijeda: kuhana marenda u blagovaoni: 1., 2., 5. i 6. razred, ostali razredi suha marenda (sendvič, voćka, pojedinačno umotanih u salvetu i foliju, jogurt ili napitak u pakiranju; u razredu ili dvorištu škole)
- četvrtak: kuhana marenda u blagovaoni: 3., 4., 7. i 8. razred, ostali razredi suha marenda (sendvič, voćka, pojedinačno umotanih u salvetu i foliju, jogurt ili napitak u pakiranju; u razredu ili dvorištu škole).
- petak: svi razredi suha marenda (sendvič, voćka, pojedinačno umotanih u salvetu i foliju, jogurt ili napitak u pakiranju; u razredu ili dvorištu škole)
Napomene:
Jelovnik je podložan promjenama ovisno o dostavi i dostupnosti namirnica.
Svaki dan na jelovniku je voće.
Učenici koji se ne hrane u školskoj kuhinji, marendu donose od kuće.
Suhe marende će učenicima razredne i predmetne nastave biti postavljane ispred učionica. Ovisno o vremenskim prilikama, marendaju u učionici ili na školskom igralištu.
Mjesta okupljanja učenika predmetne nastave na dvorištu škole za vrijeme suhe marende:
Tribine bliže dvorani: 5. i 7. razred
Tribine bliže parkingu: 6. i 8. razred
Dežurni učitelji za vrijeme marende dežuraju u marendariju i na dvorištu škole /u razredu.
Kuhani obrok (ručak) organiziran je za učenike produženog boravka u blagovaoni, u 5 podijeljenih grupa (1. a i b, 2. a i b, 3. a i b, 4. a i b, PŠ Rabac) poštujući pritom sve epidemiološke mjere. Nužno je pridržavati se fizičke distance od najmanje 1,5 m prilikom jela te ne koristiti tuđi ni dijeliti svoj pribor za jelo, posuđe ni čaše. Kruh se dijeli svakom učeniku posebno, ne koriste se zajedničke košarice na stolu. Učenici se ne mogu samoposluživati.