preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

15.11.-15.12.

 

OGLASNA PLOČA

Susret sa Željkom Horvat – Vukelja

Autor: Sanja Škopac, 22. 10. 2018.

Povodom Mjeseca knjige, Gradska knjižnica je za učenike prvih razreda  naše škole  i škole Labinštine organizirala susret sa poznatom književnicom i dramaturginjom Željkom Horvat-Vukelja, autoricom brojnih djela za djecu i mlade.

Razigrana i maštovita spisateljica bila je u društvu svoje asistentice gospođe Torbić, velike ljubičaste torbe prepune raznih rekvizita i likova. Naši učenici zajedno s ostalim učenicima osnovnih škola Labinštine sudjelovali su u stvaranju nove, jedinstvene priče. 

Inspirirani likom Jurice koji je svirao tamburicu učenici su postali pravi orkestar, zvučni i pantomimičarski, svirajući klavir, gitaru, harmoniku, bubanj i cijeli niz drugih instrumenata.

U nastavku zanimljive književne avanture, upoznali smo i razmaženog Žinka, neobičnog ježinka koji nikako nije želio ići u školu, a kroz priču o krokodilu i njegovoj zubobolji susreli smo životinje amazonske prašume, kao i crvića koji je tražio dom i podučio nas da ne valja biti previše izbirljiv.

Književnica je učenicima otkrila da je radila u školi, u novinama te da je napisala tristotinjak priča.

Na samome kraju, uz ritam podršku veselih učenika, Željka Horvat-Vukelja zasvirala je svoju usnu harmoniku. U veselom raspoloženju, punih dojmova vratili smo se u šklou.

Zahvaljujemo se književnici i djelatnicima Gradske knjižnice na prekrasnom i poučnom druženju.

                                                       Doris Golja i Nirvana Golja

 

             
Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

DAN OTVORENIH VRATA

pon, 19.11.2018.

17-18 sati

 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 33877
Ovaj mjesec: 12054
Ovaj tjedan: 375
Danas: 375
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju