preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

15.11.-15.12.

 

OGLASNA PLOČA

Pozdrav jeseni uz „Cukijadu“ u Feštinima

Autor: Sanja Škopac, 9. 10. 2018.

Danas, 9. 10. 2018., s prvim zrakama sunca, krenuli smo prema selu Feštini nedaleko Žminja. Tamo nam se predstavila jesen u punoj raskoši. Bogatstvo boja i plodova na svakom koraku! Na malenom imanju ukrašenom mnoštvom bundeva različitih oblika dočekali su nas ljubazni domaćini koji su nas poveli u svoje malo carstvo.

Najprije smo razgledali špilju Feštinsko kraljevstvo koja se ističe mnoštvom sigastih oblika među kojima svatko vidi različite prirodne skulpture. Ipak, svi smo vidjeli  „šišmiševa krila“, „čarobnjakov šešir“, „Djeda Mraza“, „Elsu“ i mnoge druge zanimljive oblike. Sreli smo i šišmiša Juru koji je danas slavio rođendan. Cijelim putem kroz špilju pratio nas je zvuk kapljica koje se slijevaju u mala podzemna jezerca.

Nakon razgledavanja i zanimljivog predavanja o nastanku špilje vratili smo se u idilični krajolik u kojem dominira dječji park obogaćen sadržajima od drva i plodova prirode – bundeva (cuka). Na livadi iznad špilje organizirana je „Cukijada“ koja obuhvaća raznovrsne igre s cukama i drugim plodovima prirode. Učenici su se natjecali u štafetnim igrama i igrama spretnosti, kotrljali se nizbrdicom, penjali se po deblima,trčali livadom i uživali u slobodnim igrama na svježem zraku. Poseban interes  privukli su kunići s kojima su se djeca  igrala.

Na ovom imanju sve je izrađeno po mjeri djeteta. Odlična je ideja iskoristiti plodove prirode poput cuka za oživljavanje starih natjecateljskih  igara u kojima djeca uživaju. Osim toga istraživajući prostor kroz igru djeca su osjetila čar jeseni.

                                           Učiteljice prvih razreda:

                                           Nirvana Golja

                                           Doris Golja

                                           Dilana Dagostin Mohorović

 

              

              

              

              

              

              

              

              
Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

DAN OTVORENIH VRATA

pon, 19.11.2018.

17-18 sati

 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 33801
Ovaj mjesec: 11978
Ovaj tjedan: 299
Danas: 299
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju