preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

15.11.-15.12.

 

OGLASNA PLOČA

Dječji tjedan u PŠ Rabac

Autor: Sanja Škopac, 5. 10. 2018.

U petak, 5. 10. 2018., povodom Dječjeg tjedna, odlučili smo organizirati nastavu na malo drugačiji način. Pisanje i računanje, zamijenili smo igrom i glazbom te učili zabavljajući se.

Dan smo započeli izvođenjem lutkarskih i dječjih igrokaza koje su učenici prethodno pripremili u nastavi hrvatskog jezika. Učenici su izveli igrokaze „Šumska šala“, „Zabrinuta gumica“, „Stonoga i jež“, te „Konj i magarac“. Velikim pljeskom i proglašenjem najuspješnijih glumaca završili smo prvi dio današnjeg dana.

Uslijedila je glazbena radionica pod vodstvom naše asistentice Sabrine Vidak koja je uvela djecu u svijet glazbe. Kroz igru su usvojili pojmove tempo, dinamika, ton, glas, te naučili pravila i način zbornog pjevanja i ponašanja na sceni. Kroz pokret i ples naučili su pjesme Hajde da ludujemo i Život nije siv.

Raspjevani zbor smo nakon toga podijelili u 5 skupina te odigrali društvene igre: Grad, selo, država…, Pictionary i Pogodi tko sam. U veseloj i raspjevanoj atmosferi proglasili smo pobjedničke skupine.

Promatrajući reakcije učenika tijekom današnjeg dana, možemo zaključiti da bi takvih dana u školskoj godini trebalo biti više. Učenici su se istaknuli aktivnošću i zalaganjem u svim aktivnostima, a što je i najvažnije bili su zadovoljni i veseli.

I mi učiteljice smo na ovaj način obilježile Svjetski dan učitelja u vedroj i veseloj atmosferi.

                                                    Učiteljice:

                                                    Marta Verbanac

                                                    Dilana Dagostin Mohorović

 
Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

DAN OTVORENIH VRATA

pon, 19.11.2018.

17-18 sati

 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 33877
Ovaj mjesec: 12054
Ovaj tjedan: 375
Danas: 375
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju