preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

15.11.-15.12.

 

OGLASNA PLOČA

Europski dan jezika

Autor: Silva Tenčić Stemberger, 4. 10. 2018.

                  Stara poslovica kaže : „ KOLIKO JEZIKA GOVORIŠ TOLIKO VRIJEDIŠ.“ Danas upravo tako i jest. Poznavanje jezika otvara mnoga vrata. Ne bismo smjeli podcjenjivati vrijednost učenja jezika. Naučiti koristiti neki drugi jezik je više od usvajanja ove korisne vještine... ono reflektira stav, poštovanje identiteta i kulture drugih naroda i toleranciju različitosti.

Kao i svake godine 26. rujna u našoj školi obilježen je Europski dan jezika. „ Mali Talijani “   ( učenici 3. razreda ) nakon samo četiri tjedna učenja jezika, su na satu talijanskog otpjevali svima poznatu pjesmu „ Sretan rođendan“ na talijanskom, hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku. Budući da u 3.razredu imamo i učenike drugih nacionalnosti učenici su pjesmu otpjevali i na ruskom, slovenskom i portugalskom.

Učenici 4. i viših razreda izrađivali su plakate i višejezične slikovne kartice koje su izložili u predvorju škole te su na raznim jezicima otpjevali pjesmu „ Kad si sretan .“

Obilježavanje ovogodišnjeg Europskog dana jezika bilo je ispunjeno raznim aktivnostima, ali što je najvažnije učenicima zabavno i poučno.

 

                                                                              Barbara Kokot
Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

DAN OTVORENIH VRATA

pon, 19.11.2018.

17-18 sati

 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 33846
Ovaj mjesec: 12023
Ovaj tjedan: 344
Danas: 344
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju