preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

15.11.-15.12.

 

OGLASNA PLOČA

Učenici četvrtih razreda posjetili Zagreb

Autor: Sanja Škopac, 1. 11. 2018.

U četvrtak, 25.10.2018. učenici četvrtih razreda posjetili su Zagreb s ciljem upoznavanja glavnog grada Republike Hrvatske.

U 6:30  krenuli smo autobusom iz Labina prema Zagrebu. Oko 10:00 stigli smo u glavni grad te krenuli u razgledavanje. Sa svih strana pozornost su nam privlačile različite stvari: mnoštvo trgovina, kafića, blještavih reklama, zanimljivih radionica, malih obrta i sl. Ipak, u Zagreb smo prvenstveno došli da bi istražili kulturno–povijesne znamenitosti, posjetili muzeje i naučili nešto novo i zanimljivo iz prošlosti i sadašnjosti grada Zagreba.

Na Trgu Josipa bana Jelačića dočekala nas je vodičkinja koja nas je povela u poučnu šetnju gradom. Kroz priče i legende, učenici su upoznali: Manduševac, Zagrebačku katedralu na Kaptolu, poznatu tržnicu na Dolcu, Kamenita vrata, Markov trg, zgradu Hrvatskog sabora i Crkvu sv. Marka, Kulu Lotršćak te Zagrebačku uspinjaču koja spaja Gornji i Donji grad.

Učenike je najviše dojmio posjet saboru i iščekivanje pucnja iz topa Kule Lotršćak.

Naime, ispred zgrade Hrvatskog sabora dočekao nas je naš sugrađanin, saborski zastupnik, gospodin Tulio Demetlika te nas uveo u zgradu Hrvatskog sabora. Obišli smo nekoliko važnijih prostorija te prisustvovali sjednici. Predsjednik sabora uputio nam je pozdrave i zaželio dobrodošlicu.

Hodajaći dalje gradom i vozeći se autobusom učenici su imali prilike vidjeti zanimljive građevine i ustanove poput: Hrvatskog narodnog kazališta, Muzeja Mimare, Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Zagrebačke arene, Bandićevih fontana itd. 

Naše slijedeće odredište bio je Tehnički muzej Nikole Tesle. Uz stručno vodstvo djelatnika muzeja razgledali smo određene odjele: rudarstvo i geologija, vatrogastvo i promet. Najzanimljivije nam je bilo u rudniku i na odjelu prometa gdje smo vidjeli različita prometna sredstva te uočili njihov razvoj i napredak kroz povijest.

Iz Tehničkog muzeja, puni dojmova otišli smo u Park–šumu Maksimir, jedan od najljepših i najpoznatijih  parkova u gradu Zagrebu. Učenici su s nestrpljenjem čekali ulazak u Zoološki vrt. Najprije smo se smjestili u restoran Morski lav i u ugodnom ambijentu odlično ručali wink. Zoološki vrt uvijek nudi nova iskustva i iznenađenja. Netko pronađe životinju koja ga uvijek iznova oduševi, netko onu koju nikada prije nije vidio. Nešto nas nasmije, nešto raznježi, nešto rastuži ili prestraši, ali svakako nitko iz Zoološkog vrta ne izađe ravnodušan.

Oko 18 sati krenuli smo prema Labinu. Na povratku kući učenici su prepričavali događaje, izražavali emocije i dojmove, a u autobusu je cijelim putem bilo veselo i zabavno.

Zahvaljujemo se Turističkoj agenciji Pino viaggi iz Labina na izvrsnoj organizaciji i suradnji.

                       Učiteljice: Nevija Golja, Martina Augustinović

                                          i Marta Verbanac

 

              

              

              

                        

              

              

              
Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

DAN OTVORENIH VRATA

pon, 19.11.2018.

17-18 sati

 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 33893
Ovaj mjesec: 12070
Ovaj tjedan: 391
Danas: 391
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju