preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

OGLASNA PLOČA

U nekim zanimanjima je lakše, a u nekim teže naći posao

Autor: Administrator , 19. 10. 2018.

Neka zanimanja su traženija na tržištu rada, a to je važno razmotriti u odabiru srednje škole/ zanimanja. Traženija zanimanja na tržištu rada su ona zanimanja za koja je najveći broj poslodavaca prijavio Zavodu za zapošljavanje potrebu za zapošljavanjem radnika te se u takvim zanimanjima lakše zaposliti. Podaci koje u nastavku navodimo neka vam posluže samo kao okvirna informacija jer se svake godine mijenjaju. Kako biste dobili točnije i potpunije informacije o najtraženijim zanimanjima i zapošljavanju, posjetite mrežne stranice www.hzz.hr i kontaktirajte najbliži područni ured Zavoda za zapošljavanje (kod nas područni ured Pula).

Na razini fakultetskog obrazovanja, veća potreba na tržištu rada je za zanimanjima: nastavnik matematike, elektrotehnika, računarstvo i strojarstvo, medicina, farmacija, rehabilitacija, logopedija, anglistika (engleski jezik) i germanistika (njemački jezik). Manja potreba na tržištu rada je za ekonomistima i pravnicima.

Na razini srednjoškolskog obrazovanja, veća potreba na tržištu rada je za medicinskim sestrama/tehničarima opće njege, slastičarima, kuharima, konobarima, mesarima, pekarima, tesarima, zidarima. Manja potreba na tržištu rada je za ekonomistima, komercijalistima, upravnim referentima i hotelijersko-turističkim tehničarima, prodavačima i frizerima.

Diljem Europe javljaju se potrebe za određenim vrstama zanimanja; takozvanim poslovima "bijelih kuta" (poslovi u zdravstvu, skrbi i drugim socijalnim uslugama) i "zelenim poslovima" (poslovi u energetici, gospodarenju vodama i otpadom, građevini, prijevozu, industriji, agrikulturi i šumarstvu) gdje će potrebe i prilike za radom biti sve veće.
DAN OTVORENIH VRATA

pon, 19.11.2018.

17-18 sati

 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 33893
Ovaj mjesec: 12070
Ovaj tjedan: 391
Danas: 391
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju