preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

OGLASNA PLOČA

Idemo u srednju!

Autor: Administrator , 5. 10. 2018.

Prenosimo dio uvodnog teksta iz brošure Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. Idemo u srednju!

"Dragi budući srednjoškolci,
odabir srednje škole velika je životna odluka. Upoznavanje vlastitih vrijednosti, interesa i sposobnosti nije lagan zadatak, ali je prijeko potreban u procesu donošenja tako važne odluke kao što je izbor zanimanja. Dobro razmislite o tome što vas je tijekom dosadašnjeg školovanja jako zanimalo, koje ste predmete voljeli, čime ste se bavili u svoje slobodno vrijeme, ali i što vas je činilo nezadovoljnima i nesretnima, što vam je predstavljalo teškoće.
Razgovarajte sa svojim roditeljima, nastavnicima, školskim prijateljima i ostalim osobama s kojima ste bliski te koji vam mogu pružiti adekvatnu pomoć pri odabiru škole. Važno je prikupiti što više informacija o različitim zanimanjima, o srednjim školama i programima obrazovanja, kao i o mogućnostima zapošljavanja, odnosno nastavka daljnjega obrazovanja.
U publikaciji, koja je pred vama, pronaći ćete najvažnije informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole u školskoj godini 2018./19., koji se provodi elektroničkim putem preko mrežne stranice: www.upisi.hr. U publikaciji ćemo vas informirati o elementima i kriterijima za upis, načinima i postupcima prijava u sustav kandidata s teškoćama u razvoju, te vam predočiti sve što vam elektronički način prijava i upisa u srednje škole pruža - pregled nad osobnim podacima, ocjenama i dodatnim postignućima. Iznimno je važno kontinuirano pratiti sve informacije koje se objavljuju na mrežnoj stranici: www.upisi.hr, a na kojoj će biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrednovanja upisa u programe obrazovanja, svi postupci vezani uz prijave, kao i ostali ažurirani podaci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom."

Važne datume prijave i upisa u 1. razred srednje škole kao i sve ostale detalje vezane uz odabir profesije (srednje škole) osmaši će dobiti i u školi od svojih razrednika i stručnih suradnika (pedagoginje, psihologinje i knjižničarke), a roditelji na jednom od roditeljskih sastanaka. Pozivamo vas da u međuvremenu istražite i kutak na našoj web stranici o upisu u srednju školu.

 

 
DAN OTVORENIH VRATA

pon, 19.11.2018.

17-18 sati

 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 33846
Ovaj mjesec: 12023
Ovaj tjedan: 344
Danas: 344
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju